Årstema 2017

"Kirken – et tegn på Guds nærvær"

I 2017 stiller DUK skarpt på Kirken, hvordan beskriver vi den? Hvad skal vi som børn og unge bruge den til? Hvad er vores rolle og opgave i Kirken?

Kirken er der hvor vi møder Gud, hvor vi får næring til vores tro så den vokser. Det er her vi er en del af det fællesskab, hvor vi sammen lever vores tro.

Det begyndte med de første apostle. De fik en klar opgave: De skulle gå ud og give den glæde videre som de havde fået af Kristus, give troen videre. De skulle være levende vidner om Jesu evangelium. Evangelium betyder gode nyheder – det er Kirkens opgave, den skal fortælle om de gode nyheder. Den opgave har vi stadig i dag.

Kirken er Guds folk. Det er altså dig og mig, og alle som er blevet døbt, er en del af Kirken. Derfor er Kirken menneskelig, det vil sige den består af mennesker som i fællesskab danner Kirken.

Men samtidig er Kirken også guddommelig. Jesus grundlage Kirken, ligesom han indstiftede sakramenterne. I sakramenterne kommer Gud til os på en helt særlig måde. Sådan er det også med Kirken, der møder vi Gud på en særlig måde. Det er Kirkens guddommelig side, den er Jesu legeme. Derfor kalder vi Kirken for Kristi mystiske legeme.

Nyheder

29.11.16

Julehygge på Sekretariatet 15/12 kl. 15-18

Alle DUK'ere, frivillige, samarbejdspartnere og jeres familier er hjertelig velkommen til at kigge forbi sekretariatet på til et glas glögg, æbleskiver og lidt julegodter, samt hilse på de to nye medarbejdere på sekretariatet. Vi håber at se så mange som muligt til en hyggelig eftermiddag! Mange julehilsner DUK’s Hovedbestyrelse

 

Se mere på facebook:

www.facebook.com/events/332288587133489/[mere]


16.11.16

Så har biskoppen udnævnt p. Kasper Baadsgaard som teologisk konsulent for DUK

Biskop Czeslaw Kozon har udnævnt vor mangeårige DUK’er p. Kasper Baadsgaard-Jensen til teologisk konsulent for DUK. Udnævnelsen gælder fra 1. november 2016 til 1. august 2018.

[mere]


15.11.16

ENDNU ET NYT ANSIGT PÅ DUKS SEKRETARIAT

DUKs hovedbestyrelse har i tæt samarbejde med bispekontoret valgt at ansætte Teresa Truc Le som ungdomskonsulent på DUKs sekretariat.[mere]


08.11.16

Farvel til Michael

Kom til afskedsreception for Michael Høier Clausen i vores lokaler på Skt. Kjelds Gade 3, 2100 København Ø.

Tirsdag d. 22. november kl. 16-19. [mere]


31.10.16

Kære alle

Tak for hilsnerne, tak til alle gæsterne ved min afskedsreception og et stort tak til hovedbestyrelsen for et flot arrangement i Institut Sankt Joseph og messen i Sankt Augustin.

 

Det er svært at sætte ord på min glæde og taknemlighed over alle de hilsner og gaver, som jeg har modtaget i forbindelse med overgangen til den nye æra i min tilværelse.

[mere]


Viser resultater 1 til 5 af 166

Side 1 Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Næste >

Det er nemt at blive medlem af DUK.

Klik her for at udfylde en medlemsformular

DUK på Facebook
Støttet af

Tilmeld dig kirkeskat

Hvis du er over 18 bør du betale kirkeskat.

Tilmeld dig ved at klikke her!