Årstema 2015

"“Hvor to eller tre er forsamlet i mit navn, dér er jeg mit iblandt dem” (Matt 18,20)

Det løfte Jesus giver os i denne sætning, er fundamentet for vores fællesskab - det er en af årsagerne til, at vi har DUK. Når vi mødes udspringer de ting vi gør og det fællesskab vi har af kaldet fra Jesus til at være sammen i hans navn.

Dette årstema er en invitation til at tænke og bevidstgøre, hvad vi gør og hvorfor, vi gør det. Ofte har vi måske en tendens til at læne os op af gamle vaner og traditioner - bare gøre, som vi altid har gjort. Men som med alt andet så vender Jesu ord i evangeliet tingene på hovedet. Det katolske er ikke et ekstra krydderi som vi tilsætter vores fællesskab i form af en bøn eller et tema. Vi er katolikker og har et fællesskab, fordi Kristus har kaldet os til det. Det er årsagen til, at alt andet, vi foretager os, sker. Indholdet, aktiviteterne, arrangementerne og temaerne er krydderier. De sker på grund af hovedingrediensen - at vi er samlet i hans navn. 

Jesus giver os et løfte i denne sætning, han er altid til stede midt iblandt os. Det er ikke vores opgave at sørge for, at han er til stede i vores liv - det er han allerede, men det er vores opgave at blive bevidste om det og gøre vores bedste for, at den tilstedeværelse skinner igennem i vores liv og handling. 

Kasper Baadsgaard

 

Hvem er Fønix?

Nyheder

19.08.15

DSD festival ´15 i september

Velkommen til DSD festival '15 - to regionale festivaldage for Danmarks Unge Katolikker!

København: 19. Sep. Niels Stensens Gymnasium

Horsens: 26. Sep. Skt. Ibs Skole.[mere]


06.08.15

KLU tilmelding er nu åben!

Til oktober afholder DUK Katolsk Leder Uddannelse (KLU), og i år er vores fokus mere teologisk end tidligere. Temaet i år vil være bibel og bøns liv – der er rigtig gode instruktører til at varetage uddannelsen.

 

[mere]


20.07.15

Bliv brobygger i Uganda for Caritas

I november 2015 sender Caritas en gruppe af brobyggere 2 uger afsted til Uganda. De skal rundt i landet og besøge Caritas' partnere og landbrugsprojekter. Brobyggerne skal med egne oplevelser bygge bro mellem Uganda og Danmark og efter hjemkomsten rundt i sognene og fortælle om deres oplevelser.

[mere]


10.04.15

DUKs besøgsteam tager gerne på besøg!

Savner I nogle arrangementer, som børnene og de unge i jeres sogn kan samles om? Så vil Besøgsteamet fra DUK rigtig gerne hjælpe jer! [mere]


31.03.15

Lokalforeningen i Randers genopstår!

DUKs besøgsteam har været to gange på besøg i Randers efter opfordring fra DUK medlemmer i sognekirken i Randers, Jesu Hjerte Kirke.[mere]


Viser resultater 1 til 5 af 130

Side 1 Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Næste >

Det er nemt at blive medlem af DUK.

Klik her for at udfylde en medlemsformular

DUK på Facebook
Støttet af